14 november 2013

EM effekten fordufter

Jeg har et billed af Muppet show i mit hoved, når jeg tænker på hvordan vi griber fat i mulighederne i volley-verdenen ovenpå EM. Klubberne er de gamle mænd som sidder og brokker sig, mens showet kører.

Det er måske en smule fordrejet, men fakta er at vi for ikke så lang tid siden formåede følgende i forbindelse med EM:

1. Vi fik folk i hallerne
2. Vi skabte en helstøbt event med alt fra musik, speak og god volleyball
3. Vi så hvad statistik (også) kan bruges til når det er offentligt tilgængeligt (=Velux-konkurrence)

Nu er vi så kommet igang med volley-ligaen, og allerede nu må vi konstatere at der fortsat er de samme undskyldninger. "Vi har ikke folk til det - vi gør det kun hvis andre gør det - vi har ikke ressourcerne - vi synes det er forbundets opgave....".

Få nu aktiveret nogle mennesker til at gøre noget ved det. Ideerne er derude, og projektet kan lykkes hvis alle gør noget. Så her er et forslag som alle burde kunne implementere:

1. Event / hjemmekamp

Nedenfor et par forslag til hvordan at 10 kan blive til 50 meget hurtigt og nemt. Og flere betyder også en forbedret mulighed for at få endnu flere. Men tag det i små step...

Få lavet forarbejdet / skabelonen - så klarer eventgruppen dette hver gang
Tag fat i forældre, venner og andre, så I kan få samlet nogle som har interessen i at skabe fundamentet. Det behøver ikke være tordenskjolds soldater, men kan blot være nogle som gerne vil være en del af det hele. Udlod evt sponsor-gaver eller andre goder til gruppen.

Vi vil have folk i hallerne til kampene:
Få lavet en standard for invitation via sociale medier, skoler, lokale virksomheder. Lav små events hver gang: Firmavolley, skole-kampe, kids arrangement, VIP-arrangement. Sørg for at der altid er en event som giver nogle tilskuere naturligt, og i ren pokalfestival-metode også generere at forældre o.l. kommer med.
Kom i medier med tiltag - skab interessen - sørg for at lokale u-klubber også er med (for selvom at de måske ikke har elite, så har de medlemmer med interesse)


2. Gør alle kampe sjove at se på
Polka-musik, klaphænder (sponsor-mulighed her), fan-zone, livlig speaker med fokus på at få larm i hallen. Selv en kedelig kamp bliver sjovere med lidt lir. Og det kan lade sig gøre!!
Musikken fra EM kan måske deles fra DVBF, og så er det bare at finde en som har lyst til at speake og kan det!
Få afgrænset banen, få fokus på at hallen ser lille ud og få lavet den intim så selv 25 ligner og lyder af mere.
Giv informationer undervejs, hav konkurrencer på programmet og benyt jer af at dem som kommer virkelig får en god oplevelse. Og spænding er ikke kun skabt på banen samt kvalitet er ikke lig med god oplevelse. Det hjælper, men der kan sagtens skabes en god event alligevel.

3. Statistik er ikke kun for nørderne
Hvorfor deler vi ikke vores statistik? Det er simpelthen ikke muligt at undskylde sig med at man ikke har kapacitet til at lave det. Det er et krav og vi kan lave det på 1½ time max!! Dette er måske et symptom på vores udfordringer, for det kan lade sig gøre - hvis man vil.
Statistik undervejs er fedt og bør blæses op på storskærm som under EM. Teknikken gør dette svært, men måske kan dette deles via speaker i stedet. Samtidig giver statistik mulighed for at lave live-konkurrencer med publikum undervejs. Endeligt så er interessen lettere at fasthold på "profiler" ifht medier og andre. "Vi spillede godt er fint", men en scorerliste i avisen er nemmere for medier at forholde sig til. Eliten lever af profiler og disse skal fremhæves.
Jeg er så fuldstændig enig i at alle skal efterleve de samme regler, men her synes jeg reelt blot at der skal vedtages følgende regel:

- Data skal uploades på kamp senest 2 dage efter kamp 1000 kr i bøde
- Aftale om data kan laves med udehold som har 2 dage til at gøre det
- Manglende video upload efter 2 dage 500 kr i bøde

Ved gentagelse x 2 i bøde. Til sidst så får vi sikkert enten alle med, eller nogen trækker sig fra ligaen.

Først lad os hylde de dygtige - I min verden dem som sørger for egne kampe uanset hjemme eller udebane, og derfor ikke er involveret i kampe uden data:
Herrerne:
Hvidovre (har endda også uploaded på udebane...)
Marienlyst
Randers (måske med lidt hjælp udefra ;-)

Damerne:
Lyngby
Team Køge (nye, men stadig bedre end etablerede ligaklubber!!)
Frederiksberg
Gentofte (hvorfor kan damerne i Gentofte??)


HER ER SYNDERNE:
Herrerne:
Bedsted vs MVK
Holte vs Gentofte
MVK vs Aalborg
Gentofte vs Bedsted

Damerne:
Aarhus vs Brøndby
Fortuna vs Holte
Aarhus vs Holte

Generelt så er der for lidt vilje til forandring på egen side af nettet, og alt for meget vilje til at andre skal forandre sig. Men kom nu igang inden EM effekten fordufter.....

Hvor der er vilje....

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Er det ikke hjemmeholdenes opgave at ligge statistikken ind og uploade video?

Jens sagde ...

Rigtigt

Anonym sagde ...

Alle kan vel være enige om at man skal bygge på EM men om det så være ved at hænge bestemt klubber ud kan vel diskuteres samtidigt er det da heldigt for BM, at kvalitets løftet kun skal være på områder hvor de selv lever op det.......

Anonym sagde ...

Til anonym 1:
Ja, men udeholdet kan forhåbentlig også se interessen. Måske det endda kan anspore dem som ikke fører live?

Til anonym 2:
Jeg ville rigtig gerne svare langt og fornuftigt. Istedet vil jeg konstatere at du bekræfter min holdning. BM et ikke diskussions center, for de er hverken i mål eller tæt på. Måske har vi statistik, men vi er hverken bedre end gns på andet.

Anonym sagde ...

Vi

Jens sagde ...

Brøndby damer uploader også hjemme som udekampe.

Jens sagde ...

Brøndby damer uploader også hjemme som udekampe.

Jens sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jens sagde ...

Brøndbys damer uplosder også ude som hjemmekampe

Anonym sagde ...

Man må bare håbe at vi kan lære af de fejl som de har lavet i GB, så det ikke ender som det gjorde for dem efter OL...

http://sport.bt.com/womeninsport/joanna-healy-olympic-legacy-has-failed-british-volleyball-S11363854583590

Martin S