10 december 2012

Fornuften vandt - men hvordan og blev vi klogere??

I sidste uge kom det frem at DVBF droppede anke-sagen mod Team Danmark, og kort tid efter meldte DIF sig på banen som støtte til DVBF i form af penge til EM-forberedelser.

Tja det er vel kun godt at fornuften i sidste ende sejrede, men det er svært at tro at der ikke er sammenhæng mellem de to sager. Det er lidt som denne dialog jeg havde med min søn Laurits igår (bemærk at han er 4½ år):

Optakten var en meget urimelig adfærd, og jeg blev kaldt diverse ting.

Far: Laurits - når du siger sådan noget bliver jeg ked af det.

Han får fremmanet et undskyld med hænderne for ørene, da han egentlig ikke gider den snak.

Far: Jeg synes det er fint du siger undskyld, men jeg vil også gerne have at du undgår de ting fremover.

Det skal siges at de arbejder meget med at afkode reaktioner i børnehaven.....

Sammenhængen til DVBF er ikke at det er en børnehave, men mere at jeg har hørt den retoriske "vi har retten på vores side, og selvfølgelig skal vi kæmpe denne sag hele vejen". Jeg har i hele processen været enig i det principielle, dvs at vi reelt står med en underlig elitestruktur i fremtiden hvis du kun støtter dem som vinder noget. Vi kommer til at mangle bredde i sportens verden, og respekten for indsatsen er erstattet af en sort/hvid forestilling om hvad der er godt og hvad der ikke er godt nok. Væk med vurdering udfra sportens bredde, og ind med en medievenlig idrætspolitik.

Men vi kunne ikke vinde denne sag i retten, og uanset hvor mange af VORES ALLES penge der puttes i dette, så ville det nok ikke ændres. For selvom vi evt havde fået en flig af retten på vores side, så havde vi ikke vundet i det lange løb.

Derfor er det også i denne sammenhæng vigtigt at bestyrelse of administration tager denne håndsrækning som en gestus til også at starte frisk op. Væk med skepsis mod de andre, vær der for medlemmerne og ikke for princippet. Gør op med at dem I kæmpede imod netop agerer på samme måde overfor jer, som I agerer overfor volleydanmark: Med til tider manglende fokus på at I er til for at skabe en bedre volleyball verden for de danske medlemmer og klubber.

Det positive er at landsholdet får tilført nogle midler, som forhåbentligt bruges 1-1 til netop det de ment som - forberedelse. Der kommer til at være et kæmpe behov for reelt at hive alle ud af deres normale hverdag fra slutningen af sæsonen, og ikke blot de få men de mange. Der skal skabes konkurrence på alle pladser, de skal træne en masse, de skal testes i det de udsættes for til EM - og til sidst skal dem som samlet set klarer cuttet ved at være den bedst egnede udtages. Så ikke noget med halve løsninger, men en fuldstændig plan. Og her er 600.000 DKK ikke mange kroner. Men lad nu være med at bruge pengene til at betale regninger på ting I allerede har - for det vil ikke hjælpe spillerne til at få den bedst tænkelige optakt.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Havde Forbundet fået støtten uden ankesagen?

VH

Morten Piil

Anonym sagde ...

Det er der ingen der ved.

Men man kunne også argumentere for at Team Danmark muligvis havde støttet EM12 og EM13 uden retssagen.
Eller at vi havde fået støtten før....

Det er der heller ikke nogen som ved.

Men de fleste vinder ikke noget med pistol-demokrati, og jeg tror ikke at DIF ville lade sig true til støtte.

Når det hele så er sagt, så er det efter min mening en politisk rigtig sag der blev tabt i retten. Her burde man efterfølgende have gået i forhandling for at sikre fremtiden, når nu slaget om fortiden var tabt.

Mikkel

Anonym sagde ...

Der er ingen, der ved, om "slaget om fortiden var tabt". For ankesagen kom jo ikke for retten.

Når man appellerer, er det selvfølgelig fordi man tror en kendelse har en god chance for at blive ændret ved en højere retsinstans.

Personligt synes jeg DIF forholdt sig ubehageligt arrogant overfor for Forbundet, da der blev anket, hvilket jo er en lovmæssig ret.

Måske har DIF ikke følt sig sikker på at kunne vinde ankesagen.

Udefra set ligner slutresultatet en form for forlig, hvor begge parter bliver tilgodeset.

VH

Morten Piil

Anonym sagde ...

DIF er ikke og var ikke part i sagen, men fandt det ikke fornuftigt at tage sagen i retten.

Måske har du ret i at det er et forlig, men et forlig der skete al for sent.

Mikkel

Anonym sagde ...

www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/2012/12/12/12185420.htm

På ovennævnte link vil man kunne finde en DR-artikel, der synes at bekræfte, at der er en forbindelse mellem de bevilligede 600.000 kr. og den opgivede ankesag til højesteret.

Forbundet har indtil nu stået fast på, hvad man synes var ret og rimeligt, og om ikke andet synes det i denne omgang at have givet en økonomisk gevinst.

VH

Morten Piil

Anonym sagde ...

[url=http://www.officialbearsfansstore.com/]Brandon Marshall Elite Jersey[/url]

I dreaded the thought that I might have a panic attack in public Salt and mustard in water usually will do the trick For most people, once their emotions have been expressed, they return to their usual selves and life carries on as normal

[url=http://www.heathmillerjersey.net/]Heath Miller Nike Jersey[/url]

Here are some insights on how to deal with problems in life so that you may achieve success and happinessDog Emergency 1: Traffic Accident:If possible, do not to move the dog Increase digestibility of food

[url=http://www.broncosnflprostore.com/]Von Miller Elite Jersey[/url]

Anonym sagde ...

tl;dr

Anonym sagde ...

You're so awesome! I do not believe I've truly reaԁ through anything liκе
that before. So grеаt to find another person with a fеω
unique thoughts οn thiѕ subјeсt matter.
Really.. many thanks fоr startіng thiѕ up.

This webѕite is one thing that's needed on the internet, someone with a bit of originality!

Here is my homepage: howtogetbiggerboobsnaturally.blogspot.com