02 april 2012

Tid til finaler - og et kig frem mod næste sæson

Vi har haft en stille forberedelse til vores bronzekampe hvor formen langsomt er vendt tilbage. Senest fik vi efter en lidt svingende præstation et uafgjort resultat imod Gentofte. Vi ville allerhelst bytte med Gentofte, men nu står den altså på kampen om bronze. Og det kan meget vel blive en kamp om meget mere. For det at være 4. seedet i NCC & landspokal kan godt vise sig at blive en svær start på disse turneringer næste år. Nu er vi halvvejs igennem bronze-kampen, og med en 3-0 sejr på udebane så ser det også indtil videre godt ud.

Samtidig er vi også langsomt ved at se tegningen til det kommende års hold, og jeg glæder mig over at det ligner at vi igen kan se en del kontinuitet. Vi har haft en fantastisk god første sæson og selvfølgelig er vi også tilfredse med niveauet i truppen. Men der er stadig enkelte pladser, hvor vi nok vil se efter forstærkning således at vi kan gå benhårdt efter "tre titler" næste år.

På mandag starter DM-finalerne med opgøret imellem Gentofte og Middelfart på sidstnævntes hjemmebane. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor denne fordel skal gives til det lavest seedede hold i en bedst af 5 serie, for det kunne vel bare være hjemme, ude, hjemme, ude, hjemme...
Men kampene starter og det med et opgør jeg tror på kan blive meget afgørende for resten af serien. Middelfart har et godt boost med fra semierne mod os, men de har haft en forfærdelig track-rekord mod Gentofte med 4 betydende opgør i henholdsvis pokal, NCC og 2 x DT - alle tabt 3-0!!

Denne skal brydes mandag, hvis de skal fortsætte med at tro på opgaven. Det som taler for en Middelfart triumf, skal være den stabilitet som de har formået at bibringe deres sideout, samtidig med at de nok har været et af de bedste transitionshold med især en Kozlarek tæt på topform.
For Gentofte taler at de (lidt ligesom os) har et mere bredt funderet spil, og måske også har en blok-forsvars enhed der passer bedre til Middelfarts styrker. Skader har også været en del af Gentoftes problem siden NM, og det kan også blive afgørende at de rigtige spillere når formen til finalerne.

Personligt så tror jeg på en meget åben første kamp, hvor Middelfart har mest på spil. De skal vinde for at holde sig inde, for beviser Gentofte for 5. gang i denne sæson at Middelfart ikke kan overvinde dem, så bliver der også en næsten uoverstigelig mental barriere at overvinde efterfølgende. Nu kan de leve på at spillet er anderledes end det var tidligere på året, og det giver dem sikkert rigelig tro på at opgaven kan løses.
Jeg tror derfor på en svag favorit i hjemmeholdet på mandag, men mener at Gentofte har spillet der bør give dem favoritværdigheden i det lange løb.

På den lange bane så er vi færdige med den første sæson med 10 hold. En sæson der på mange måder blev formet med færre topkampe pga et U20 hold der skulle forberedes til EM. Det var en prioritet som jeg nemt kunne tilslutte mig, for de skulle have den bedste forberedelse. Vi blev samtidig lovet den samme forberedelse til senior EM i 2013, men der kan vi så desværre se at alle disse flotte ord er blevet glemt.

Nu vælger man at forlænge et projekt i en tid med få midler, som stadig mangler både form og indhold til at leve op til de projekter fra andre lande som man ynder at bruge som grundlag. Det eneste der minder om de udenlandske projekter er at det har base i et landshold og dermed en central topstyret ledelse. Men selve det som gør det til et udviklingsprojekt har vi endnu til gode at se, for en centraliseret styring af hele ungdomstalentets dagligdag fra morgen til aften er det langt fra. Der er reelt tale om noget der allermest ligner en helt almindelig klub, der bare hedder landshold. Og det er da heller ikke noget skidt såfremt at man havde ubegrænsede midler til rådighed og kunne søsætte efter behag.

Jeg ærgrer mig over at man smider penge efter dette, når en regional udviklingsbase rundt om i landet ville kunne blive så meget bedre med disse midler, fremfor det som blot ligner et udviklingsprojekt men mere er en base for spillere i København der ikke har et elitehold at spille på.
Når projektet så samtidig betyder at man glemmer løfter om at volleyligaen skulle være god for A-landsholdspillerne i 2012-13, så virker det endnu mere hul i hovedet. For hvordan skal vi i Marienlyst og Gentofte gøre vore landsholdspillere klar til et EM med kun 2 indbyrdes kampe mod de andre tophold? Ærgerligt og samtidig uforståeligt at INGEN er blevet hørt om dette inden der pludseligt blev sendt pressemateriale ud. På mange måder så er dette desværre et trist eksempel på at et er intentioner og flotte ord, et andet er de reelle beslutninger og især måden de tages på.

Jeg håber stadig på at man besinder sig og laver en ændring - feks et indledende spil med kun 1 runde mod hinanden, og dernæst et mellemspil top 4 for sig og bund 6 for sig. Herefter kvartfinaler med valg af modstander osv. Men vi kan ikke leve med at de danske landsholdsspillere fra sept til ultimo februar 2012 KUN skal spille 4 turneringskampe mod de andre i top 3. Og selvom at Hvidovre regnes med, så er det tvingende nødvendigt at Marienlyst, Middelfart, Gentofte & Hvidovre spiller mod hinanden mere fremfor at man spiller mod KSV, Aarhus, U20 landshold osv. De skal også have muligheden for at tabe selv hvis de spiller op til deres bedste.