14 marts 2012

Nedtur i semifinalerne

Så er det sunket ind. Vi tabte semifinaleserien 3-0 til Middelfart. Vi skal spille om bronze mod Hvidovre.

Jeg har siden i lørdags snakket, forklaret og diskuteret "hvorfor" med utrolig mange, og har i den forbindelse også måtte erkende at vi også havde større forventninger selv. Men ind imellem så vil man opleve at nogle andre er bedre, hvilket de andre jo oplevede i januar måned især. Vi er skuffede ovenpå nederlaget, men jeg er så langt i processen at det på nuværende tidspunkt ikke var muligt for os at spille bedre. Og hvorfor tabte vi så?

Langt de fleste har haft den forventning at Marienlyst i år var meget bedre end Middelfart. Baseret især på historikken og især de opgør der kom forud for NM og under NM. Vi så her et MVK hold som på mange måder ikke ramte topformen, og selvom forsvar og modtagning var i top til NM, så manglede holdet noget power. Mod os har de angrebet op imod 20 % bedre end i disse kampe. Vi kan også sige at ingen af vores spillere har været helt på niveau med januar spillet set over gennemsnittet af de 3 kampe, men det største problem var for os at der var så stor forskel på niveauet undervejs. En del er Middelfarts fortjeneste, men vi må også erkende at vi har haft svært ved at tackle modgangen. En modgang der er let for rutinerede spillere at se sig udover, men for os var det første gang i denne sæson. Vi så for alvor nervøsiteten i semifinale 2, og den fortsatte i 3. semi. Der var ikke den samme selvforståelse som under feks pokalfinalen, og det var som om at der manglede noget. Et ansvar for dette er vel i sidste ende mit, idet at plan B&C kom for sent og havde for lidt effekt.

Nu kom denne nedtur så for os, og det vil den også gøre for andre nye og gamle hold. Men for os blev det skæbnesvangert at vi dels fik den så sent i sæsonen, og samtidig mødte en modstander som på mange måder netop havde lært af deres nederlag i januar. Jeg ville gerne have haft muligheden for at ændre mere, men på trods af at vi her i 3. semi viste at vi langsomt er ved at vende båden, så var det for sent. Vi havde masser af chancer i denne kamp, og den var vel reelt kampen som havde os mest i teten set i fht de andre 2.

Jeg vil så også pointere at jeg på trods af skuffelsen på ingen måde deler de der skulle mene at det er en katastrofe eller lignende. Det er vel kun sundt at ingen vinder er givet på forhånd.

Jeg har sammen med det øvrige trænerteam stået i spidsen for en af de største generationsskifter i denne sæson. Vi har sagt farvel til 4 spillere som igennem årene har været dominerende i hele ligaen. Kozlarek viste med 78 % kill på 25 forsøg i tirsdags hvilken klasse han besidder.
Jeg sad og kiggede på kampen efter vores lørdag, hvor "de unge" med Breuning, Emil, Varming, Linde og Rask i spidsen vandt deres kamp. Det er fremtiden for Marienlyst.
Jeg sidder også med 2 titler i frisk erindring som beviser at vi på trods af generationsskifte og nye og mere urutinerede udlændinge (pånær Josh Thorpe), altså har formået at vinde over de bedste hold herhjemme og i Norden inkl. de nuværende favoritter til at vinde de nordiske nationale titler.

Forventninger til Marienlyst er både internt og eksternt meget høje. Vi vil være de bedste, og derfor sker der også meget selvransagelse i øjeblikket. Vi kigger efter hvor der skal sættes ekstra ind, men vi ændrer ikke ved det langsigtede mål. Vi vil skabe noget i dansk volleyball, og derfor er det også vigtigt for os at der er rød tråd med det vi gør.

Vi ved at vi på denne måde også udfordrer Gentofte som i de seneste år har haft patent på at være valget for den danske spiller der ville noget. Jeg kan ikke lade være med at ryste på hovedet af dem som synes at Middelfart,Hvidovre, Marienlyst er en dårligere mester fordi at der også er udenlandske spillere. Jeg synes at de selvsamme mennesker skylder et svar på hvad andre så kan som alternativ. Hvis der er noget som historien har vist så er det at spillerne vælger efter hvor de får det bedst. I flere år har Gentofte været det eneste mulige valg hvis du ønskede at træne seriøst på daglig basis. Før dem var Holte det eneste naturlige valg, men i fremtiden er der måske flere muligheder. Det er et spørgsmål om hvorvidt at nogle får en kultur på benene som indeholder bedre træning og en kompetent ledelse af klub og hold.

Så ja, vi er skuffede - men den interne evaluering af både min chef og vores på holdet, er at vi som sådan er på rette vej. Og ingen skal være i tvivl om at vi nok skal vende stærkt tilbage.

I første omgang er vores mål at få spillet op på det niveau som kendetegnede holdet i januar samt vinde bronzemedaljer i kampen mod Hvidovre. Det vil betyde at vi igen kan se på sæsonen som helhed og glæde os over 2 titler ud af 3 mulige.

Held og lykke til Gentofte og Middelfart. Må det bedste hold vinde uanset hvor de kommer fra.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Mikkel
At dømme ud fra nogle billeder i Fyens Stifttidende, spillede Josh Thorpe center - er det korrrekt?
vh nysgerrig fan

Anonym sagde ...

Det er korrekt at vi forsøgte os med Josh på centeren. Det gav os den gevinst at kunne stabilisere både bagved og foran. Vi fik lidt flere bloksituationer samt højere angrebstryk fra midten. Men desværre ikke nok...

Mikkel