16 januar 2012

Moneytime - tid til at præstere

Jeg elsker simpelthen den måde som amerikanerne kalder en spade for en spade og en skovl for en skovl, når slutspillet begynder i NFL. For det er jo rigtigt at det er fuldstændig ligegyldigt hvordan du præsterer op til slutspillet, hvis du ikke gør det der.
Det er også i voldsom kontrast til "the danish way", for her er det ok at være med og man skal generelt være god mod taberne.

Vi skal indenfor de næste par uger spille med om 2 af de væsentlige titler i Nordisk volleyball. Den nationale pokalturnering og den nordiske titel. Den sidstnævnte er klart sværest at vinde, da man undervejs også skulle kvalificere sig på bekostning af nogle af de andre dygtige hold i Norden. Den første er sværest at komme i for dem som ikke har en god seedning. Derfor ser vi også ofte de samme parringer og de samme finaleshows. I år er det en gentagelse af pokalfinalen fra forrige år, og samtidig en parring mellem 2 hold som indtil videre har givet fuld valuta for de få tilskuere der har valgt at komme undervejs. Det første indbyrdes opgør sluttede med en sejr til Marienlyst og den næste med sejr til Gentofte. Men næsten alle sæt blev afgjort med få points margin, og det gjorde også kampene ekstra spændende.

Når de 2 hold er så lige som de er, så er det også relevant at komme derhen hvor en typisk overskrift ville lyde "at dagsformen afgør hvem der vinder". Men jeg tror ikke på den slags og har aldrig gjort det. Måske er jeg blevet en smule amerikaniseret, men jeg tror fuldt og fast på at vi bestemmer vores egen skæbne. Ja der er en modstander på den anden side, og ja de vil givetvis også tro på at de ved at gøre deres kan vinde. Men hvis vi taber er det i mine øjne fordi at vi ikke har formået at ændre på vægten i tilstrækkelig grad til at vinde. Derfor er det også et spørgsmål og at være parat til at træde yderligere i karakter og vise ekstra klasse, hvis man vil stå med titler i sidste ende.

Det er selvfølgelig let at sige og uendelig svært at udføre i praksis. Der er masser af ting som er anderledes på sådan en pokal-dag i Odense. Pludselig spiller du i en kulisse som er større end på de fleste andre kampdage, og med bevidstheden om at det er vind eller forsvind. Nogen gange forplanter dette sig i håb om at de andre vil klare det, og andre gange gemmer man sig bare for ikke at tiltrække sig negativ opmærksomhed. Det er som regel her at virkelig klasse viser sig. Da vi tabte til Gentofte for nogle år siden i pokalen, havde vi et meget rutineret mandskab. De satte sig fra starten på et famlende Gentofte-hold, og pludselig stod det 2-0 i sæt til os. Men så trådte især Jonas Napier i karakter. De andre spillere var selvfølgelig også med i løftet, men jeg tror ikke at jeg fornærmer nogen når jeg efterfølgende til den lokale presse udtalte følgende: "Vi havde total kontrol over kampen, indtil Jonas Napier mente at det nu var hans tur til at bestemme forløbet".
Vi var i vildrede efterfølgende og hans præstation fik lagt det ekstra på Gentoftes side af vægten, som i sidste ende var udslagsgivende. Ikke udslagsgivende for vores nederlag, for jeg mener fortsat at vi kunne og skulle have haft klassen til at lave et lignende forløb, men vi viste os på dagen uden den form for klasse.

Når det kommer til sådanne præstationer, så er det også disse som gør profiler og idoler. Det er dem som folk uden det daglige kendskab til volley, gerne vil se udfolde sig på banen. Jeg synes at der er mange kandidater til at blive sådan en spiller på søndag, men hvem der i sidste ende bliver det er svært at spå om. Gentofte er et andet hold end dengang, og flere nye profiler som feks Casper Munk og Rune Huus er med for første gang som bærende spillere. På vores side er der skiftet ud ifht tidligere års MVP-spillere. Jordan Hove og Chris Kozlarek er begge væk, men så er nye og yngre kræfter klar til at træde til.

Vi har en fuld trup til rådighed, hvilket betyder at der for første gang siden Nordisk mesterskab i denne sæson er alle mand til rådighed. I sig selv en god præstation fra den fysiske og sundhedsfaglige del af teamet. Vi har fået 2 kamp mere i benene, og selvom at både Holte og ASV måske ikke var den store udfordring ifht vind/tabe, så gav det også en smule mere rytme i spillet.

I denne uge er vægten lagt på at komme helt derop hvor vi skal præstere på søndag. Det vil gælde alle træninger og medvirke til at sikre en base som vi kan arbejde udfra på søndag når det er moneytime......

Ingen kommentarer: